Cursul se adreseaza oamenilor care vor sa intre intr-un dialog cu trupul lor, vor sa il cunoasca mai bine cu tot ceea ce are el de transmis despre emotii, despre limite, despre energie si bucuria de a respira.

Cursul este impartit in:

Incalzire si antrenament unde uneori vom face exercitii pentru intarirea musculaturii si o aliniere corecta a corpului iar alteori exercitii pentru o cat mai buna fluiditate in miscare, folosind articulatii ale mainilor si picioarelor cat mai libere si relaxate (inspirate din tehnicile precum Feldenkreis, Axis Syllabus).  Astfel, din vocabularul de miscare vor face parte: spirale, contractii si extensii, sarituri, alunecari pe podea, vom invata sa folosim podeauna pentru a ne impinge sau a aluneca, vom invata sa cadem intr-un mod eficient etc.

Structuri coregrafice: Apoi vor urma momente de dans pe care le vom lucra impreuna, miscare cu miscare si le vom aseza pe muzica. Pe unele dintre ele le vom structura in scurte reprezentatii atunci cand va fi momentul potrivit.

Partea de Improvizatie, lucru cu emotia, cu partenerii, cu energia propriului corp, propriei minti: Vor exista si jocuri de improvizatie in care vom folosi miscare si in care cursantii isi pot pune in evidenta personalitatea; vom pune problema comunicarii cu ceilalti prin gesturi iar accentul principal va fi pe a simti si a observa. Vom cauta sa crestem atentia asupra propriilor senzatii precum si ce inseamna a simti placere in miscare.

Partea de relaxare, masaj, streching (cunoscute sub denumirea de Body Work), in care detensionam corpul si intram intr-o relatie de afectiune si grija fata de el precum si fata de ceilalti perteneri (de cele mai multe ori vom lucra in doi/trei). Vom experimenta ce inseamna a oferi senzatii si a le primi.

Scopul cursului este de a creste constientizarea asupra persoanei noastre atat la nivel fizic cat si psihic, de a ne antrena intr-un mod in care corpul, mintea si emotia sunt prezente,  de a face parte dintr-un grup cald si plin de viata. Atmosfera plina de viata si bucurie este unul dintre aspectele pe care mi le doresc in mod deosebit la cursuri, lucru care reiese si din maniera de lucru.

” Dance is the hidden language of the soul. ”  Martha Graham